.... citronová kůra, vanilka , skořice, hřebíček,.....
Kdy jindy si tohoto koření užíváme dosytosti ,
než právě při pečení vánočního cukroví .
A abychom věřili, že do těsta přidáváme opravdu citronovou kůru
/a né chemicky navoněný prášek/
není nic jednoduššího , než si ji vlastnoručně přichystat :
Toto množství je asi z 6 ti citronů - překvapilo mě , že je toho docela málo :-)).
Příště musím začít okrajovat a sušit kůru už od léta -
to jsme měli velkou spotřebu citronů na různé limonády....
A jaká spotřeba je při pečení vanilkového cukru
o tom snad nemusím ani psát
A dle rad - koupila jsem vanilkový lusk
rozpůlila a vyškrábla onen voňavý - vanilkový - vnitřek
a zamíchala do pískového cukru
Teď nechávám provonět :-))
Před použitím trochu promixuji , aby byl jemný
JAKO VANILKOVÝ
♥ ♥ ♥
Ano, taketo mam rada.... Pomaly si pripravit prisady na varenie a pecenie...
OdpovědětVymazatPřipraveným to pak lépe jde od ruky - tak uvidím :-))
VymazatMusi to u Vas krasne vonet. Vanilkovy cukr si take pripravuji s lusku a delam i vanilkovy extract (lusk nalozeny ve vodce) ale ten trva 3 mesice nez se krasne vyluhuje, ale je to to prave ne jak ty umele treste a ostatni nahrazky :)
OdpovědětVymazatZdravim :)
Děkuji Haničko za tip , určitě by se taky hodil ♥
VymazatHmm, voní to až sem:-)
OdpovědětVymazatDěkuji Ajko!! u tebe na blogu mi kolikrát přecházejí oči , co ty všechno stihneš !!! Přeji krásné pečení ♥
Vymazat...super si to vymyslela, domáca výroba je domáca výroba...krásne fotky ... a veď ako vždy :)
OdpovědětVymazatpa páá a pekný A D V E N T
e,g,