neděle 12. února 2017

Kořeny ...








           aneb :    na programu  kořenová zelenina  ....
         
               
 















         Vyzkoušet z kořenové zeleniny něco zdravého -
         a aby to chutnalo ??  to byla naše víkendová zábava -
         Pojďte  s námi ochutnat  !!
        

         1) fritování

        - zeleninové  chipsy   připravené škrabkou na zeleninu /zbytečně moc jemné)
        - červená řepa, mrkev, petržel
       -  k smetanovému dipu a s bylinkami  velice chutné !!

         Výsledná pochutina dostala celkem 4 body z 5ti :-)))

         
       






        

        2/ pečení v troubě

      -  nakrájeli jsme obyčejnou bramboru, batáty a  celer
      -  vše jsem promíchala v oleji s pár kapkami balzamikového octa
         mírně posoleno a posypáno tymiánem
      -  výsledné hodnocení 5 bodů z 5ti :-)))
         
         prostě lahůdka !!

       













    3)  sušička


    - sušila se mrkev, petržel ,celer a  červená řepa
   -  sušení trvalo cca 2hodiny
   -  hodnocení     2 body z 5ti   :-(((

      chutnaly jen chipsy z červené řepy , které byly trošku posolené

   poznatek : takto usušená zelenina určitě vydrží celou zimu !!

   zbytek lupínků se použil na přípravu svíčkové - a ta následně
   dostala 5 bodů z 5ti :-))))))
   takže     s u p e r
   












                                                                       Zeleninové hody se nám líbily
                                                             a co u vás ? zkoušíte něco podobného ??
                                                                         nechám se ráda inspirovat
                                                                                     
                                                                                                  




17 komentářů:

  1. U nás boduje kořenová zelenina v troubě. S takovým tzatziky a s černými olivami pak máme na chvíli pocit letní grilovačky :-) Moc příjemný příspěvek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leničko děkuji za návštěvu ... a už se těším na léto !! Iva

      Vymazat
  2. Tak marinovaná řepa následně usušená v sušičce nám chutná, ale nejoblíbenější je stejně jako u vás ta pečená v troubě, mňam.
    Ivanko, přeji hezké pondělí! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko , řepu ještě mám - tak asi vyzkouším - děkuji Iva

      Vymazat
  3. Ivanko tak to je teda dobrůtek.. U nás vede kvašená kořenová zelenina..
    Přeji krásné dny. Z❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeničko , kvašenou jsem jednou ochutnávala, ale doma děláme zatím jen kvašené zelí :-)) Iva

      Vymazat
  4. Ivanko, vše vypadá lákavě, určitě nějakou lahůdku vyzkouším.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  5. dík za inspiraci, já bych hlasoval pro pečení, sušení v sušičce jsme taky zkusili, ale ne každý to potom jedl, přesně jak píšeš
    Pavel

    OdpovědětVymazat
  6. Ivanko, kořeny můžeme!! :o))
    jsem se tady pokochala...
    Ale asi vede pečená v troubě- jen já tam dávám ještě trochu medu..ta chuť s tím balsamicem- ta mi chutná..
    A usušenou mám- k snědku nic moc, ale chystám se na domácí vegetu...
    Měj se moooc hezky Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško děkuji za návštěvu a inspiraci na vegetu , Iva

      Vymazat
  7. Také preferuji pečené v troubě :o). Hlavně si ten jídelníček v zimě zpestřit, to je důležité.
    Ta domácí vegeta ze sušené zeleniny, to by mohlo být dobré, hm hm.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruška nás navnadila :-))) počkáme, co se nám letos na zahrádce urodí a nějaká vegeta asi bude !!!

      Vymazat
  8. Teprve budu zkoušet sušit,jsem zvědavá jak to půjde.-)Děkuji za inspiraci.-)

    OdpovědětVymazat