aneb : na programu kořenová zelenina ....
Vyzkoušet z kořenové zeleniny něco zdravého -
a aby to chutnalo ?? to byla naše víkendová zábava -
Pojďte s námi ochutnat !!
1) fritování
- zeleninové chipsy připravené škrabkou na zeleninu /zbytečně moc jemné)
- červená řepa, mrkev, petržel
- k smetanovému dipu a s bylinkami velice chutné !!
Výsledná pochutina dostala celkem 4 body z 5ti :-)))
2/ pečení v troubě
- nakrájeli jsme obyčejnou bramboru, batáty a celer
- vše jsem promíchala v oleji s pár kapkami balzamikového octa
mírně posoleno a posypáno tymiánem
- výsledné hodnocení 5 bodů z 5ti :-)))
prostě lahůdka !!
3) sušička
- sušila se mrkev, petržel ,celer a červená řepa
- sušení trvalo cca 2hodiny
- hodnocení 2 body z 5ti :-(((
chutnaly jen chipsy z červené řepy , které byly trošku posolené
poznatek : takto usušená zelenina určitě vydrží celou zimu !!
zbytek lupínků se použil na přípravu svíčkové - a ta následně
dostala 5 bodů z 5ti :-))))))
takže s u p e r
Zeleninové hody se nám líbily
a co u vás ? zkoušíte něco podobného ??
nechám se ráda inspirovat
U nás boduje kořenová zelenina v troubě. S takovým tzatziky a s černými olivami pak máme na chvíli pocit letní grilovačky :-) Moc příjemný příspěvek.
OdpovědětVymazatLeničko děkuji za návštěvu ... a už se těším na léto !! Iva
VymazatZAJÍMAVÉ RECEPTY...DÍKY..iLA
OdpovědětVymazatIlonko byla to taková zeleninová zábava :-)))
VymazatTak marinovaná řepa následně usušená v sušičce nám chutná, ale nejoblíbenější je stejně jako u vás ta pečená v troubě, mňam.
OdpovědětVymazatIvanko, přeji hezké pondělí! Helena
Helenko , řepu ještě mám - tak asi vyzkouším - děkuji Iva
VymazatIvanko tak to je teda dobrůtek.. U nás vede kvašená kořenová zelenina..
OdpovědětVymazatPřeji krásné dny. Z❤
Zdeničko , kvašenou jsem jednou ochutnávala, ale doma děláme zatím jen kvašené zelí :-)) Iva
VymazatIvanko, vše vypadá lákavě, určitě nějakou lahůdku vyzkouším.
OdpovědětVymazatJana
Janičko děkuji za návštěvu , Iva
Vymazatdík za inspiraci, já bych hlasoval pro pečení, sušení v sušičce jsme taky zkusili, ale ne každý to potom jedl, přesně jak píšeš
OdpovědětVymazatPavel
Pavle díky za návštěvu , Iva
VymazatIvanko, kořeny můžeme!! :o))
OdpovědětVymazatjsem se tady pokochala...
Ale asi vede pečená v troubě- jen já tam dávám ještě trochu medu..ta chuť s tím balsamicem- ta mi chutná..
A usušenou mám- k snědku nic moc, ale chystám se na domácí vegetu...
Měj se moooc hezky Jarka
Jaruško děkuji za návštěvu a inspiraci na vegetu , Iva
VymazatTaké preferuji pečené v troubě :o). Hlavně si ten jídelníček v zimě zpestřit, to je důležité.
OdpovědětVymazatTa domácí vegeta ze sušené zeleniny, to by mohlo být dobré, hm hm.
Ála
Jaruška nás navnadila :-))) počkáme, co se nám letos na zahrádce urodí a nějaká vegeta asi bude !!!
VymazatTeprve budu zkoušet sušit,jsem zvědavá jak to půjde.-)Děkuji za inspiraci.-)
OdpovědětVymazat