neděle 17. září 2017
Rady našich babiček ....
je to věkem ....
nebo hledáme záchranu ?
Rady našich babiček jsou čím dál tím víc IN
proč asi ....
Podzim - to je období zpracovávání úrody ,
zavařování , sušení , mražení , atd
Já mám na programu jablíčka - zatím padaná
a je jich vážně spousta ...
Ve stavu přesnídávky je již pár sklenic ve spíži uloženo
ale zkusila jsem - dle rad babiček -
zavařit čistě jen nastrouhané jablíčko - ve vlastní šťávě.
ani sušička nelenila ....
Deštík nám vše umyl
tak doufejme, že se na nás sluníčko co nejdříve zase usměje
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Šikulka...Taky doufám, že sluníčko vyleze!Ila
OdpovědětVymazatJablíčka mám ráda. Z padaných dělala štrůdl. Čtyři šišky a druhý den zbývala sotva půlka jedné :D Křížaly se také chystám usušit. Jinak u nás prší každý den, tak se také těším na sluníčko. K.
OdpovědětVymazatU nás nějak jablíčka letos nejsou... vůbec úroda ovoce, po rozmarech letošního počasí zbylo pár švestek.
OdpovědětVymazatJen špendlíků bylo dost, jsou zavařené a i se louhují ve alkoholu :-)
Pavel
Ivanko, jablka ve vlastní šťávě dělá moje mamka celé rodině. Není nad to v zimě otevřít sklenici a vyklopit na koláč. Křížaly jsou naše stálice!
OdpovědětVymazatPřeji hezký večer, Helena
Úrodu jablíček Ti závidím, u nás nejsou. Dokonce ani kamarádka, která nás každoročně zásobuje má jen sotva pro vlastní potřebu. Takže u nás křížaly letos nebudou...
OdpovědětVymazatHenrieta
Jéé, to je krásná úroda . U nás jablíček letos bylo jen pár. Zavařovaná jablíčka v zimě přijdou vhod.Přeji hezký večer.
OdpovědětVymazatIva
Před pár lety jsem takhle padaná jablíčka zpracovávala a je to paráda, když se jen vyklopí na koláč nebo štrúdl. Letos mne to teprve čeká. Máš jablka krásně zavařená i usušená.:-)
OdpovědětVymazatIvanko i já se ráda poslední dobou vracím k radám mé bábinky. Že by opravdu ten věk.. Křížaly miluji a jablka ve vlastní šťávě v zimě nemají konkurenci.
OdpovědětVymazatKrásný podzim ti přeji.Z❤
Ivi, předloni jsem zavařila jablíčka ve vlastní šťávě a úplně všechny skleničky se mi zkazily. Nevím, kde jsem pochybila. Křížaly jsme dělali každý rok, jen letos ne. Jablek nebylo tolik. Ještě jsme sušili jablečné slupky na čaj. S šípkama nebo bylinkama výborný čaj!
OdpovědětVymazatJodi -děkuji za nakouknutí - jablíčka letos zavařuji poprvé , tak uvidím. Pro jistotu budu raději i mrazit - přeji pěkné podzimní dny ♥
Vymazat