středa 30. prosince 2015

Pojďte s námi do oblak ....








                                                  







Na Dolní Moravě se v prosinci 2015 otevřela nová stavba, která návštěvníkům umožní projít se v korunách stromů s jedinečným výhledem na horské masivy v okolí. Svým tvarem má připomínat let nočního motýla. "Stezka v oblacích" vzniká poblíž horní stanice lanovky Sněžník ve výšce 1116 metrů.
Dřevěná stavba, kterou navrhl známý brněnský architekt a vysokoškolský pedagog Zdeněk Fránek, má návštěvníky nejen bavit, ale i vzdělávat. Z informačních tabulí se dozví detaily jak o samotné stavbě, tak i o lokalitě Králického Sněžníku. Nahoru přitom nevede pouze jedna stezka, ale síť dřevěných cest, které se navzájem proplétají.

Unikátní 55 metrů vysoká stavba poblíž chaty Slaměnka bude návštěvníky nejen bavit, ale i vzdělávat. Umožní zažít intenzivní pocit pobytu ve výšce, kterou brázdí jen ptáci .

Ti odvážnější mohou k cestě dolů použít nerezový tobogán s okýnky, který je bezpečně přivede až k samotnému úpatí rozhledny. Naopak k přesunutí se z jednoho patra do druhého můžou turisté vyzkoušet atrakci nazvanou rukáv vyrobenou z husté sítě. Pro ty, co spíše hledají odpočinek, zde bude připravena relaxační síť.

Pro milovníky dobrodružství a zábavy je v objektu připraveno několik atrakcí jako odpočinková síť, rukáv, hnízda nebo tunel na lávce. Rukáv je atrakce tvořená hustou sítí určená k prolezení z jednoho patra lávky do druhého. Odpočinkovou síť využijí malí i velcí návštěvníci k relaxaci před nebo po výstupu na stezku.
(text převzatý)

                      













                                                                                  tak jen doufejme,
                                                   že soudruzi z NDR neudělali nikde žádnou chybu :-))))














dole si  ještě užít trochu technického sněhu :-)))




                                           
a pak hurá domů !!!!









7 komentářů:

  1. Krása, ale tam bych nevlezla..Mám totiž strašné závratě...Krásný den Ila

    OdpovědětVymazat
  2. Jůůů... to je nádherné, to by byl asi jediný adrenalin, který bych absolvovala. Je úžasné, že něco takového mohlo vzniknout a ráda bych se tam někdy podívala. Hodně zdraví a štěstí v novém roce přeji.

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera, Ivanko! Tvé fotky jsou vždy jedinečné! Moc se mi líbí i dárky s minulého článku, ty kachlíky...
    PF 2016!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Ivanko, ...ať víra, láska a naděje Tě provází ve zdraví celým rokem 2016 ...Věrka

    OdpovědětVymazat
  5. Fuj tajbl! :-D Ne že bych měla vyloženě strach z výšek... Jen mám i ve výšce ráda pevnou půdu pod nohama ;-) Ale díky za reportáž, alespoň vím co je nového na Moravě :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za krásnou reportáž - už se těším, až si tam zajedeme.

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsme se procházeli v korunách stromů. Skutečně skvělý zážitek :-). Moc krásné fotečky. Přeji pěkný den. R

    OdpovědětVymazat