......už jsem se nemohla dočkat , až se pustím do výroby domácího sýra. Nadojené mlíčko od kraviček se u nás dá sehnat z automatu :-)) S přípravou sýra ale začněte o den dřív - než ho chcete mít na snídani - stihne se tak pěkně vyformičkovat a provonět bylinkami.
Jestli máte chuť .... nachystejte si :
1,5 l čerstvého mléka
0,5 l podmáslí
1 kelímek kysané smetany
bylinky a koření dle chuti
Vše slijeme dohromady a metličkou zlehka promícháme. 1/2 dne necháme při pokojové teplotě a pak na plotýnce zahříváme - NEvaříme- chce to trpělivost :-))celé to může trvat 45 min , mlíčko začne houstnout a začne se oddělovat syrovátka od sýřeniny (správně???).Tu slejeme (je prý velice zdravá ) a vzniklou hmotu v pleně zavěsíme a necháme okapat - asi 2 hodiny.
Vzniklou sýrovou hmotu malinko osolíme, přidáme bylinky nebo koření - jak má kdo rád :-))
Plnila jsem 4 formičky a každou jsem udělala s jinou příchutí -
.... výborný byl jen tak holý bez příchutí ..... a třeba s tymiánem to nemělo chybu ♥
Mějte se krásně....a při výrobě sýra
plno chutných nápadů
♥ ♥ ♥
Vypadá dobře!
OdpovědětVymazatAjko a s troškou másla ...báseň !!
VymazatIvanko, vypadá výborně, určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatHezkou neděli, Helena
Helenko zkus ho ♥ určitě najdeš i jiné kombinace- receptů je spousta. Iva
VymazatJuuu vypada perfektne ...aj ja ho robím ale so sýridlom. Možno raz skúsim aj takto. Pozdravujem a prajem krásne májove dni.
OdpovědětVymazat