.... citronová kůra, vanilka , skořice, hřebíček,.....
Kdy jindy si tohoto koření užíváme dosytosti ,
než právě při pečení vánočního cukroví .
A abychom věřili, že do těsta přidáváme opravdu citronovou kůru
/a né chemicky navoněný prášek/
není nic jednoduššího , než si ji vlastnoručně přichystat :
Toto množství je asi z 6 ti citronů - překvapilo mě , že je toho docela málo :-)).
Příště musím začít okrajovat a sušit kůru už od léta -
to jsme měli velkou spotřebu citronů na různé limonády....
A jaká spotřeba je při pečení vanilkového cukru
o tom snad nemusím ani psát
A dle rad - koupila jsem vanilkový lusk
rozpůlila a vyškrábla onen voňavý - vanilkový - vnitřek
a zamíchala do pískového cukru
Teď nechávám provonět :-))
Před použitím trochu promixuji , aby byl jemný
JAKO VANILKOVÝ
♥ ♥ ♥