pondělí 25. listopadu 2013

Vůně koření ....

                             
                               .... citronová kůra, vanilka , skořice, hřebíček,.....
                 
                                    Kdy jindy si tohoto koření užíváme dosytosti ,

                                       než právě při pečení vánočního cukroví .

                         A abychom věřili, že do těsta přidáváme opravdu citronovou kůru
                                            /a né chemicky navoněný prášek/
                              není nic jednoduššího , než si ji vlastnoručně přichystat :



 
           
   

                   Toto množství je asi z 6 ti citronů - překvapilo mě , že je toho docela málo :-)).
                                      Příště musím začít okrajovat  a sušit kůru už od léta -
                                    to jsme měli velkou spotřebu citronů na různé limonády....






                                          A  jaká spotřeba je při pečení vanilkového cukru
                                                       o tom snad nemusím ani psát
                                                 A dle rad - koupila jsem vanilkový lusk



                                         rozpůlila a vyškrábla onen voňavý - vanilkový - vnitřek
                                                         a zamíchala do pískového cukru
                                                             Teď nechávám provonět :-))
                                       Před použitím  trochu promixuji  , aby byl jemný
                                                               
                                                                  JAKO VANILKOVÝ





                                                            Přeji všem voňavé pečení
                                                                       
                                                                           ♥  ♥  ♥ 



                                              

7 komentářů:

  1. Ano, taketo mam rada.... Pomaly si pripravit prisady na varenie a pecenie...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Připraveným to pak lépe jde od ruky - tak uvidím :-))

      Vymazat
  2. Musi to u Vas krasne vonet. Vanilkovy cukr si take pripravuji s lusku a delam i vanilkovy extract (lusk nalozeny ve vodce) ale ten trva 3 mesice nez se krasne vyluhuje, ale je to to prave ne jak ty umele treste a ostatni nahrazky :)
    Zdravim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Haničko za tip , určitě by se taky hodil ♥

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Děkuji Ajko!! u tebe na blogu mi kolikrát přecházejí oči , co ty všechno stihneš !!! Přeji krásné pečení ♥

      Vymazat
  4. ...super si to vymyslela, domáca výroba je domáca výroba...krásne fotky ... a veď ako vždy :)
    pa páá a pekný A D V E N T
    e,g,

    OdpovědětVymazat