středa 10. července 2013

Vaření s chutí a láskou ♥ jak jinak

                                      
                                 Všechny vás pěkně vítám u mého kulinářském příspěvku !!
                                              Zvu vás !!  nahlédněte , přivoňte, koukejte :-))
                                           
                                       Když si během týdne vymyslím, co budu vařit o víkendu,
                                                                       tak je to super
                                      Stejně tak jsem se chystala na  minulý prodloužený víkend.
                                               Tři dny volna - to už je nějakého vaření a chystání.
                                                            
                                                      A jak to tedy bylo??? tak už pojďme .....
          

 
1.  PÁTEK 5.7.2013 :  Losos orestovaný s novými brambory a koprovým dipem

   
 
ryby můžeme na všechny způsoby,
ale takhle přírodně je to asi to NEJ
 
 



2.   SOBOTA  06.07.2013 :  Zapečený lilek plněný kuřecím masem a kus-kusem
                                               
                                                              jako bonus - pečené batáty
                                                              a ještě - květákové smaženky :-))



                                              
                                                             
 Příprava kuskusu je jednoduchá a rychlá .... 
kuřecí maso na cibulce s kořením je ve chvíli.....
 Batáty = sladké brambory jsem do nedávna považovala za nedůvěryhodnou plodinu -
a recepty říkaly: k masu!!??
Stačilo jednoho dne vyzkoušet a už jsou to moje oblíbené batáty♥♥ .
Takže nakrájet
a šup s ní spolu s plněným lilkem na jeden plech ,
 posolit hrubozrnnou solí, zakápnout olejem
a pečeme








                                                  byly trochu poznámky, že maso je maso :-)))



3. NEDĚLE  07.07.2013  :      DUŠENÝ  PUDING
                                                 odpolední dobrůtka

 
 

 
                                  Recept na tuto dobrotu mě zaujal na jednom zahraničním blogu
                          
                                                            tam se to povedlo takto :

 
                         Těsto podobné piškotovému vylepšené pomerančovou šťávou a kůrou
                              vlejeme do keramické misky , kde jsme na dno rozsypaly ovoce
                                                       a to dle sezony , popř mražené
                                   Misku ovážeme pečícím papírem - mohlo by přetékat
                                                               díky kypr do peč :-)))
                                     Postavíme do většího hrnce, zalejeme do 2/3 vodou a vaříme
                                                                        asi 2 hodiny
                                               

 
pomerančové přísady připomínaly vánoce....
a byla to opět lahůdka ♥

                                                         
                                                  s touto sladkou tečkou se s vámi loučím
                                                                               a
                                                          přeji pěkný zbytek týdne

                                                                          ♥  ♥  ♥
                                                                
 
                                     

Žádné komentáře:

Okomentovat